het NIEUWS

Lichtjes-speurtocht Westeraam


Sint Maarten
De feestelijk lampionnenoptocht die jaarlijks plaatsvindt op 11 november zal dit jaar niet op de gebruikelijk wijze gehouden worden. De coronamaatregelen laten het niet toe om met honderden kinderen en volwassen bijeen te komen. Maar… in plaats van een lampionnenoptocht is het dit jaar mogelijk om in de week van 9 t/m 15 november een lichtjesspeurtocht te lopen in Westeraam.

Brand een lichtje
We vragen iedereen in de wijk Westeraam om de hele week, elke avond zodra het donker wordt, een lichtje te branden voor het raam, bij de voordeur of in de tuin. Dit kan van alles zijn, een lampion, kandelaar, kaarsje, windlicht, kerstverlichting, raamtekening, lichtsnoer etc. Als het maar licht geeft en vanaf de straat zichtbaar is.

Zoekkaarten
Met speciaal gemaakt zoekkaarten kunnen kinderen speuren naar allerlei soorten lichtjes, vergelijkbaar met de bekende berenjacht die tijdens de lockdown door vele kinderen gedaan is. De zoekkaarten zullen door de scholen en kinderopvangorganisaties met u gedeeld worden en zijn vanaf 2 november a.s. ook te downloaden via www.bredeschooldezon.nl.

Lampion knutselen
Niets is leuker dan met een door jou geknutselde lampion, in het donker, op zoek te gaan naar andere lichtjes in de wijk. De kinderen zullen op school, bij de bso of op het dagverblijf een lampion knutselen. Natuurlijk kan de lampion ook opgehangen worden voor het raam of bij de voordeur zodat ook andere kinderen hem kunnen bewonderen.

Maatregelen
Kies zelf een geschikt moment om samen met je kinderen de lichtjesspeurtocht te doen. We vragen je hierbij te houden aan de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Wanneer: maandag 9 t/m zondag 15 november (na zonsondergang)
Waar: wijk Westeraam
Zelf meenemen: je vader, moeder, oppas, opa, oma én een lampion met een lichtje
Zelf doen: iedere avond een lichtje branden bij de voordeur, in de tuin of voor het raam
Zoekkaarten: klik op onderstaande afbeeldingen om het als pdf te openen.