het NIEUWS

Sint-Maarten 2022

Sint-Maarten
De feestelijke lampionnenoptocht die jaarlijks plaatsvindt op 11 november zal dit jaar niet op de gebruikelijk wijze gehouden worden. We hebben de afgelopen jaren steeds meer kinderen mogen verwelkomen die met hun lampion met ons meeliepen. Omdat veel kinderen tijdens de optocht al langs de deuren gingen, werd het een steeds grotere uitdaging om de verkeersveiligheid te organiseren. We hebben er daarom voor gekozen het feestje iets anders vorm te geven.


We willen alle kinderen vragen om op 11 november a.s. zelf met hun ouders, opa’s en oma’s, buren of vrienden de wijk in te gaan. Tussen 17.30 en 18.30 uur is iedereen welkom om langs te komen op het schoolplein van brede school De ZON om samen te genieten van een beker warme chocolademelk met wat lekkers.

Ook kun je op deze avond bij ons een ‘lichtje-voor-jou’ tekening ophalen. Een tekening die je thuis mooi kunt versieren en kunt geven aan iemand die jij graag een lichtje of een hartverwarmend berichtje wil sturen.Brand een lichtje

We vragen iedereen in de wijk Westeraam om op deze avond, zodra het donker wordt, een lichtje te branden voor het raam, bij de voordeur of in de tuin. Dit kan van alles zijn, een lampion, kandelaar, kaarsje, windlicht, kerstverlichting, lichtsnoer etc. Als het maar licht geeft en vanaf de straat zichtbaar is.

Lampion knutselen
Niets is leuker dan met een door jou geknutselde lampion, in het donker, op zoek te gaan naar andere lichtjes in de wijk. De kinderen kunnen op school, bij de bso, op het dagverblijf of thuis een lampion knutselen.

Sint-Maarten feest
Wanneer: vrijdag 11 november a.s.
Tussen 17.30 en 18.30 uur ben je welkom op het schoolplein
Waar: wijk Westeraam
Zelf meenemen: een lampion met een lichtje
Zelf doen: een lichtje branden bij de voordeur, in de tuin of voor het raam